Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Slaatje van lauwe prei met vinaigrette van Dijon', van Marc en Marie-Claire (Belgisch)

Salades, Voorgerecht, 2 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 31 mrt. 2016, 22:01 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • preien (alleen het witte deel) en .......

Bereiden

1 eetl boter

1 eetl olijfolie

6 in de lengte doormidden gesneden preien (alleen het witte deel)

1 dl groentebouillon

1 eetl tijmblaadjes

peper en zout

mespuntje nootmuskaat

2 eetl witte azijn

zout en peper

1 eetl dijonmosterd

3 eetl olijfolie

12 fijngesneden basilicumblaadjes

1 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat

-

Verhit boter en olie in een pan. Bak daarin de prei gedurende 3 minuten. Giet er de groentebouillon bij en kruid met tijm, peper, zout en nootmuskaat. Doe een deksel op de pan en stoof 15 minuten tot de prei zacht is.

-

Afgieten en apart houden. Meng voor de vinaigrette in een kom azijn, zout, peper en mosterd. Giet er langzaam de olie bij. Goed mengen. Houd apart.

-

Verdeel de prei over de borden. Besprenkel met de vinaigrette. Decoreer met basilicum en de blokjes tomaat.

Bronvermelding

Marc en Marie-Claire

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.