Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Italiaanse Lamsstoofpot', van Angeline

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 13 dec. 2018, 14:43 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g lamslappen en ......

Bereiden

750 g lamslappen

4 ansjovisfillets (blik)

1 uitje

1 teentje knoflook

50 g boter

takje tijm

1 laurierblaadje

2 takjes peterselie (bijeengebonden)

2 dl groentebouillon (tablet)

½ citroen in plakjes

1 blik gepelde tomaten in stukjes (400 g)

1 dl witte wijn

2 eetl kappertjes

zout en peper

(maïzena)

-

Het lamsvlees en de ansjovisfilet in stukjes snijden. De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen.

-

De boter verhitten en de blokjes lamsvlees hierin snel bruinbakken. De kruidentakjes, de ui, de knoflook en de hete bouillon toevoegen en het vlees met een deksel op de pan 1 uur zachtjes laten sudderen. De kruidentakjes verwijderen. De schijfjes citroen met de stukjes gepelde tomaat, wijn en kappertjes toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken. De ansjovis vlak voor het serveren erdoor roeren en de stoofpot met zout en peper op smaak brengen.

-

Eventueel binden met maïzena (met water glad geroerd)

Bronvermelding

Angeline

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.