Avatar

Eigen recept van... Annemieke Lieshout

Hartige banketstaaf

Hartige taarten, Buffet, 8 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 45 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Anders

Laatst aangepast: 07 jul. 2005, 11:36 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr gehakt
  • 100 gr groene olijve, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 stuk rode paprika, in kleine stukjes
  • 2 tl oregano
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 el grof gehakte pistachenootjes

Materialen

  • oven

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 graden. Blakjes bladerdeeg loshalen en laten ontdooien. Plakjes deeg op elkaar leggen en op een met bloem bestoven aanrecht tot een rechthoekige lap uitrollen.

In een kom de gehakt mengen met de oregano, uitgeperste knoflook, de kleingesneden olijven en paprika. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Maak er met de hand een rol van.

Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de gehaktrol erop en vouw het deeg rond het gehakt. Druk de randen goed aan en leg de staaf op de vouwnaad.

Klop het ei los en bestrijk het deeg hiermee. Bestrooi de staaf met de grof gehakte pistachnootjes.

Bak de staaf in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin. Laat de staaf iets afkoelen en snijd in stukjes.

De gehaktstaaf kan ook op kamertemperatuur worden gegeten.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.