Avatar

Eigen recept van... Ellis van Dommele

Koude pastasalade met zalm, asperge en surimi

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 40 minuten, Anders

Laatst aangepast: 06 jul. 2005, 21:38 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 500 g groene asperges
  • 200 g penne
  • 1 geperste citroen
  • 2 el olijfolie
  • 15 g verse dille, fijngesneden
  • 2 à 3 takjes peterselie, fijngesneden
  • 100 g surimi, in schuine plakken
  • 300 g gerookte zalm, in stukken

Materialen

  • zeef steelpan pan

Bereiden

Ui, wijn en bouillontablet aan de kook brengen en op hoog vuur in 15 min. tot helft laten inkoken. Zeven en laten afkoelen.

Asperges in stukken van 5 cm snijden en 5-7 min. koken. Uit pan scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.

Pasta beetgaar koken, in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.

Citroensap, olie, helft dille en helft peterselie door wijnmengsel roeren en op smaak brengen met zout en peper.

Pasta met asperges, surimi, zalm en wijnsaus omscheppen.

Salade over 4 borden verdelen en met rest van dille en peterselie bestrooien.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.