Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Ovenschotel, Fricco met prei', van Angeline

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 apr. 2016, 20:49 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen en .....

Bereiden

250 g runderlappen (borstlappen)

250 g varkenslappen

2 eetl boter

boter om in te vetten

zout en peper

1 tl paprikapoeder

2 dl bouillon

laurierblaadje

1 kg aardappelen

500 g prei

500 g uien

2 bekertjes zure room

-

Vlees in stukjes snijden en in de boter bakken. Met zout, peper en paprikapoeder bestrooien, bouillon en laurier toevoegen en alles met een deksel op de pan 20 minuten zachtjes laten stoven.

-

De prei en de uien in ringen snijden en in de boter bakken. De aardappelen schillen, wassen en in dunne plakjes snijden.

-

Een ovenvaste schaal beboteren en daarin een laag aardappelen, prei, ui, vlees en tot slot een laag aardappelen leggen. Iedere laag met zout, peper en paprikapoeder bestrooien.

De zure room los roeren en over de bovenste (aardappel)laag verdelen.

-

De schaal in een hete oven (200°) schuiven en een uur bakken.

Bronvermelding

Angeline

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.