'Salade van Kip, tikje zomers', van Lia
Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken
Laatst aangepast: 05 feb. 2020, 11:24 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- 250 g gekookte kipfilet en .......
Bereiden
250 g gekookte kipfilet
1 perzik
1 sinaasappel
1/2 rode paprika
1 selderijstengel
1 sjalotje
1/2 citroen
gemberpoeder
1/2 dl mayonaise en wat zure room
mosterdpoeder
paprikapoeder
zout en peper
wat blaadjes sla
facultatief: wat groene olijven en zwarte olijven
-
Snijd het kipvlees in stukjes. Hak de selderij fijn. Doe de kip, de in reepjes gesneden paprika en de selderij in een kom.
-
Doe er gemberpoeder, mosterdpoeder
paprikapoeder, zout en peper bij en het sap van de citroen. Meng het goed door elkaar (facultatief, halveer de olijven en voeg ook deze toe) en laat dit een half uurtje staan.
-
Roer er dan voorzichtig de mayonaise met de zure room door. Snijd het vruchtvlees van de perzik in kleine stukjes. Schil de sinaasappel, haal de partjes uit hun schilletjes met een scherp mes, bewaar er een paar voor de garnering. De rest in stukjes snijden en door de salade mengen.
-
Leg wat blaadjes sla op een schaal, leg het kipmengsel er netjes op en garneer met enkele middendoor gesneden
sinaasappelpartjes.
-
Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Bronvermelding
Lia