Avatar

Eigen recept van... Joan Brakel

Asperge soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 16 jun. 2005, 22:53 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 pond asperge
  • 1-2 lepels boter
  • 2 lepels meel
  • 1 wat asperge water
  • heldere bouillon
  • peterselie
  • ham
  • 1/8 liter slagroom

Bereiden

Aspergesoep is een dilicatesse als hij maar met enige zorg wordt gemaakt. Daartoe smelt u 1 of 2 lepels boter in een pan, doet er twee lepels meel bijen maakt hiervan een sausje met wat aspergewater (als u dat weggegooid hebt is melk ook goed, of bouillon). Van een halve pond gekookte asperges snijdt u zorgvuldig de kopjes af en bewaart die, de rest snijdt u in handzame stukken en voegt ze bij de sausdie uwat aanlengt met goede heldere bouillon. Het geheel laat u zo'n 10 minuten stoven. Dan gaat de soep in de mengbeker, die er een egale, maar te dikke soep van maalt, zodat u die op een zacht vuur weer tot de juiste consistentie aanlengt met bouillon. Het geheel laat u nog gerieflijk warm worden, waarna u er wat fijngehakte peterselie , zeer fijngesnipperde ham en de aspergepunten aan toevoegt, alsmede 1/8 liter slagroom. Proef op zout- en peperkracht en breng het ter tafel.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.