Avatar

Eigen recept van... Fleur van Amstel

Chocoladetaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 14 jun. 2005, 10:57 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g chocolade

Bereiden

Chocoladetaart

Waardering van het recept:

benodigdheden

200 gram couverture (of chocola met een hoog cacaopercentage)

200 gram margarine

200 gram suiker

5 eieren

2 eetlepels bloem

poedersuiker

bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Laat de chocolade smelten (au bain marie of in de magnetron).

Snijd de boter in blokjes en roer ze door de chocolade.

Splits de eieren.

Klop de eidooiers schuimig met de helft van de suiker.

Klop daarna de eiwitten stijf met de rest van de suiker.

Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een ingevette vorm.

Bak de taart in ca. 25 minuten net gaar (de binnenkant hoort crèmig te blijven).

Bestrooi de taart met poedersuiker en serveer een stuk warme chocoladetaart met een bol bitterkoekjesijs

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.