Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Kip met Geuzebier', van Marc en Marie-Claire (Belgisch)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 45 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 20 mrt. 2019, 13:53 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kip van 1,5 kg en ......

Bereiden

1 kip van 1,5 kg

peper en zout

4 eetl boter

2 fijngehakte sjalotten

100 g in blokjes gesneden knolselderij

120 g champignons

2 fijngehakte teentjes knoflook

1,5 l geuze lambiek

2 dl gevogeltefond

2 dl room

1 takje tijm

2 laurierblaadjes

enkele takjes platte peterselie

-

Verdeel de kip in vieren. Kruid de stukken aan alle kanten met peper en zout.

-

Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan. Bak daarin de stukken kip 2 tot 3 minuten aan elke kant. Zet de warmtebron wat lager en bak de kip gedurende 35 minuten. Houd de kip warm.

Verwijder een gedeelte van het braadvocht. Bak in het resterende braadvocht de sjalotten, knolselderij, champignons en knoflook gedurende 2 tot 4 minuten.

-

Voeg de geuze, de gevogeltefond en de room toe. Doe er het takje tijm en de laurierblaadjes bij. Laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Giet de saus door een zeef. Klop er de resterende 3 eetlepels boter door.

Verwarm de kip nog even. Snijd het kippenvlees in reepjes. Verdeel ze over de borden. Giet er de saus over en garneer met peterselie.

-

Biertip: Geuze, lambiek

Bronvermelding

Marc en Marie-Claire

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.