Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Dessertsoep met bruin bier en vanille-ijs, heel apart', van Marc en Marie-Claire (Belgisch)

Soepen, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 20 minuten, Bereidingstijd 35 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 21 aug. 2017, 17:47 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 flesjes bruin bier, type abdijbier en ........

Bereiden

2 eetl boter

2 eetl bloem

2 flesjes bruin bier, type abdijbier

rasp van 1 citroen

1 eetl geraspte gember

1 eetl kaneelpoeder

6 kruidnagels

100 g rietsuiker

3 eidooiers

2 1/2 dl melk

4 bolletjes vanille-ijs

of 4 eetl vruchtencompote

-

Smelt de boter in een klein pannetje. Meng de gesmolten boter door de bloem. Als de ingrediƫnten goed gemengd zijn, mag het bier erbij. Klop het mengsel stevig op. Voeg er dan citroensap, gember, kaneel, kruidnagel en suiker aan toe. Breng aan de kook.

-

Verlaag de warmtebron met de helft als het kookpunt is bereikt. Laat nog 20 minuten verder sudderen. Voeg er wat bier aan toe als de vloeistof te dik wordt.

-

Verwijder de kruidnagels.

Meng de eierdooiers met de melk. Giet dit mengsel langzaam bij de biersoep en verwarm zonder te koken.

-

Verdeel de soep over diepe borden en doe daar een bolletje vanille-ijs of een lepel vruchtencompote in.

Serveer met een sneetje ontbijtkoek.

Bronvermelding

Marc en Marie-Claire

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.