Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Gepaneerde champignons met kruidendipsausje

Anders, Hapje, 6 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • champignons

Bereiden

300 gr kleine champignons

3 el citroensap

1,5 dl volle melk

3 eieren

zout

2 teentjes knoflook

50 gr geraspte Parmezaan

100 gr bloem

2 limoenen

2 el paneermeel

40 gr gemalen hazelnoten

1 bosje basilicum

1 bakje kervel

1 bosje peterselie

125 gr mayonaise

1,5 dl room

Voorbereiding

Maak de champignons schoon en bedruppel ze met citroensap.Maak een beslag van melk, losgeklopte eieren, zout, uitgeperste knoflook, geraspte kaas, bloem, paneermeel en gemalen noten. Dompel de champignons in het beslag en frituur ze in porties in hete frituurolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Maal de kruiden fijn in een blender of hakmolentje en meng ze met de mayonaise en de stijfgeklopte room.

Bereiding

Serveer meteen samen met de dipsaus en partjes limoen.

Presentatie

TIP : Je kunt hetzelfde recept gebruiken voor gepaneerde bloemkoolroosjes, stukjes kipfilet of gekookte mosseltjes

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.