Avatar

Eigen recept van... Mevr. F. Zandstra

Zeven lagen salade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 240 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 03 jun. 2005, 08:38 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 krop Ijsbergsla
  • 1 zak Peen Julienne
  • 150 g Doperwten
  • 2 st Bosuitjes
  • 4 el Mayonaise
  • 4 el Yoghurt
  • 4 el Melk
  • 2 tl Suiker
  • 1 el Dille
  • 100 g Geraspte kaas
  • 100 g Ontbijtspek
  • Peper
  • Zout

Materialen

  • - Slakom - Snijplank - Koekenpan - Keukenpapier - Koelkast

Bereiden

Bak de ontbijtspek in een droge koekenpan tot hij knapperig is. Laat het vervolgens op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Snij de sla in smalle reepjes, was deze en laat het goed drogen. Maak de bosuitjes schoon en snij ze in smalle ringetjes. Laat de doperwten goed uitlekken. Doe de mayonaise, melk, suiker en dille in een kom en roer deze. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de spek als deze is afgekoeld.

Doe vervolgens in een (glazen) schaal het volgende (in deze volgorde):

1 - sla

2 - peen Julienne (rauwkost)

3 - bosui

4 - doperwten

5 - sausje

6 - kaas

7 - spek

Dek de sla af en zet deze ongeveer 4 uur in de koelkast voor het beste effect. Uiteraard kunt u het ook meteen opeten.

Eet smakelijk!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.