Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

(High tea) diverse recepten, van Annelini

Brood/sandwiches, Buffet, 6 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:59 | 288 keer bewaard

Ingrediënten

  • brood

Bereiden

Club sandwich

12 sneden wit brood, geroosterd en beboterd

12 dikke plakken kipfilet

8 plakken bacon, even gebakken

2 tomaten in plakken

mayonaise of slasaus

4 grote augurken

ijsbergsla

8 tandenstokers

Leg ijsbergsla en drie plakken kipfilet op vier geroosterde boterhammen. Bedek dit met de beboterde kant van nog vier geroosterde boterhammen. Besmeer ze met mayonaise of slasaus. Leg er plakken tomaat op en wat plakjes augurk en daarop 2 plakken bacon. Leg hierop nog wat sla. Leg daarop nog een geroosterde boterham. Snijd ze doormidden en zet ze vast met tandenstokers.

Kip kerrie sandwich

2 gekookte hele kipfilets

50 g gehakte walnoten

4 stelen selderij

zout

3 el mayonaise

kerriepoeder

boter

16 sneetjes brood naar keuze

Snij de kipfilets in kneine blokjes. Was de selderijstelen en snijd ze in stukjes. Vermeng kip, selderij en walnoten.

Vermeng 3 el mayonaise met kerriepoeder. Roer het door het kipmengsel. Beboter de sneden brood. Bedek de helft van het brood met het kipmengsel. Leg de rest van het brood erop snijd ze diagonaal door midden.

Komkommer sandwich

1 komkommer

2 tomaten

4 el roomkaas

zout

1 el azijn

dragon

kervel

waterkers (naar keuze)

volkorenbrood 12 sneden

Maak de komkommer schoon en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkelen met azijn en 1 uur laten rusten. Uit laten lekken. Snij de tomaat in dunne plakken. Vermeng roomkaas met dragon en kervel.

Besmeer de boterhammen met het roomkaasmengsel. Verdeel op de helft van het brood de komkommer, tomaat. Afdekken met de rest van het brood. De korsten eraf snijden en diagonaal snijden. Evt. garneren met waterkers.

Gerookte zalm sandwich

boter

bieslook in kleine stukjes geknipt

plakjes gerookte zalm

mascarpone kaas

dille

(volkoren)brood

Vermeng boter met bieslook. Roer de mascarpone los en meng de dille erdoor. Besmeer het brood met de bieslookboter. Leg daarop wat gerookte zalm daarop een laagje mascarpone-dille mengsel, nog een plakje zalm en daarom nog een snee brood.

zalm sandwiches

1 blikje zalm, uitgelekt en schoongemaakt.

4 el mayonaise

zout en peper

dille

sla

brood naar keuze

boter

Vermeng de zalm met mayonaise, zout en peper. Besmeer het brood, leg er wat sla op daarop het zalmmengsel en wat dille. Bedekken met brood.

Je kan de zalm vervangen door tonijn of garnalen. Je kan naar smaak wat komkommer of radijs toevoegen.

Peer walnoot sandwiches

1 bakje roomkaas

blauwschimmelkaas, verkruimeld

100 g gehakte walnoten

1 blik peren op sap (uitgelekt) of

verse peer naar keuze

plakken ham

brood, croissants of bagels

Vermeng de roomkaas met de blauwschimmelkaas en walnoten. Besmeer de helft van het brood met het mengsel. Leeg daarop een plak ham en schijven peer. Dek het af met de andere helft van het brood.

Bronvermelding

Bron onbekend 16 mrt. 2009, 19:43

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.