Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Aardappelschotel uit Tessin', Zwitserland, verz. door Dieter

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 12 apr. 2019, 18:04 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • krieltjes en .......

Bereiden

hoeveelheden naar wens:

krieltjes

zout

olijfolie

kummel

geraspte Parmezaanse kaas

rauwe ham

uien in ringen

paddenstoelen

peterselie

-

Krieltjes goed schoon boenen en met zout inwrijven. Leg ze naast elkaar in een pan met een laag olie van 1cm en verhit de olie.

-

Bestrooi de aardappeltjes met kummel en laat ze zachtjes in ongeveer een half uurtje gaar worden. Laat ze op keukenpapier uitlekken, dan op een verwarmd bord leggen en bedekken met geraspte Parmezaanse kaas. Leg er een rand van fijngesneden rauwe ham omheen.

-

Bak in de olie eerst de uien bruin en later de paddenstoelen lichtbruin. Schik deze ook rondom de aardappeltjes en garneer met een toefje peterselie.

Bronvermelding

verz. door Dieter

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.