Avatar

Eigen recept van... Margilde Scholten

Taai taai

Gebak, Hapje, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 26 nov. 2004, 18:04 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gr honing
  • 75 gr stroop
  • 75 gr bruine suiker
  • 75 gr boter
  • 300 gr bloem
  • 0.5 zakje bakpoeder (zakje 16 gr)
  • 4 tl koek- en speculaaskruiden
  • bloem

Materialen

  • deegroller, uitsteekvormpjes, bakpapier, rooster

Bereiden

Doe de honing, stroop, suiker en boter in een pannetje. Verwarm alles zachtjes tot de boter en de suiker zijn gesmolten. Roer het geheel goed door. Haal het pannetje van het vuur en schenk het honingmengsel in een kom. Laat het een beetje afkoelen.

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de koekkruiden. Meng dit bloemmengsel door het honingmengsel. Kneed alles goed door elkaar. Laat het deeg dan 1 uur in de koelkast stevig worden.

Haal de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 175 ºC (gasoverstand 3). Strooi een beetje bloem op een grote plank. Rol met een deegroller het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik. Steek er met vormpjes leuke figuurtjes uit.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg de taaitaaikoekjes hierop. Schuif de bakplaat in de oven. Bak de taaitaaikoekjes in 20-25 minuten knapperig. Haal de taaitaaikoekjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Bak een grote taaitaaipop van het deeg en versier de pop met glazuur en snoepjes, zoals smarties, gekleurde hagel of decoratieroosjes (bakproduct). Glazuur maak je door een klein beetje water door poedersuiker te mengen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.