Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Gentse waterzooi', van Marc en Marie-Claire (Belgisch), met kipfilet ...

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 14 mrt. 2019, 16:27 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (ongeveer 600 g) en .......

Bereiden

1 eetl boter

1 kruidentuiltje (1 takje tijm, 1 laurierblad, 1 peterselietak, met een touwtje samengebonden)

4 in schuine stukken gesneden

preistronken

1 l groente- of kippenbouillon

1 in schuine stukken gesneden bleekselderijstengel

3 in plakjes gesneden wortelen

1 in plakken gesneden ui

4 kipfilets (ongeveer 600 g)

8 kippenvleugels

peper zout

2 eidooiers

1 dl room

1 eetl citroensap

1 eetl peterselie, fijngehakt

-

Verwarm de boter in een grote pan en stoof op een hoge warmtebron prei, selderij, wortelen en ui gedurende 3 minuten. Voeg de kipfilets, de vleugeltjes en het kruidentuiltje toe. Giet er de groente- of kippenbouillon bij. Kruid met peper en zout.

-

Doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Zet de warmtebron dan de helft lager en laat 20 minuten koken.

Verwijder de kippenvleugels en het kruidentuiltje. Snijd de kipfilets in reepjes.

-

Voeg ze opnieuw aan de bouillon toe.

Giet voor de saus de eidooiers in een soepterrine. Verwarm de room in een pannetje en giet deze langzaam, al roerend, op de eieren. Doe er citroensap bij en klop flink tot het mengsel stevig en vast is. Kruid met peper en zout.

-

Giet de waterzooi bij de saus en meng goed. Kruid indien nodig. Verdeel de kip, groenten en bouillon over diepe borden. Bestrooi met fijngehakte peterselie.

Serveer meteen met sneetjes stokbrood en eco-aardappelen.

Bronvermelding

Marc en Marie-Claire

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.