Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Krieltjessalade met waterkers

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 40 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • krielaardappeltjes

Bereiden

1 kilo krieltjes in de schil

zeezout

1 bos stoneleeks

1 dl runderbouillon

2 eetlepels Zaanse mosterd

2 eetlepels witte wijnazijn

1 zak waterkers

1 dl mayonaise

1 dl zure room

Kook de krieltjes in de schil gaar in water met wat zout. Knip of snijd intussen de stoneleeks in zeer smalle ringetjes. Klop de bouillon met de mosterd en de wijnazijn los. Giet de krieltjes af en schep ze om met de uitjes en de dressing. Laat ze zo afkoelen, schep ze af en toe om. Pluk de waterkersblaadjes af. Schep de mayonaise en de room door de afgekoelde krieltjes en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Schep de waterkers er luchtig door.

Serveer de salade op gebaksbordjes met stukjes gravad lax.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.