Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

(BBQ) Zomers barbecuemenu

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 45 minuten, Anders

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:59 | 37 keer bewaard

Ingrediënten

  • kalfsentrecote

Bereiden

Het menu bestaat uit:

Geroosterde groentes met pittige tzatziki

Halfgedroogde tomaatjes

Pittige tzatziki

Geroosterde focaccia

Geroosterde kalfsentrecotes met tonijnmayonaise

Voorbereiden:

Halfgedroogde tomaatjes

700 gram tasty tom tomaatjes

2 dikke tenen knoflook

4 eetlepels gedroogde oregano

1 eetlepel gemalen zwarte peper

2 eetlepels paneermeel

Halveer de tomaatjes en leg ze op een dubbellaagje keukenpapier in een ovenschaal. Hak de knoflooktenen zeer fijn en meng ze met oregano, peper en paneermeel. Bestrooi de tomaatjes hiermee. Zet de schaal in de oven en warm de oven tot 100°C. Droog de tomaatjes 3 uur.

Geroosterde groentes

1 aubergine

zout

1 courgette

1 grote puntpaprika

1 teen knoflook

1 zakje gemengde Italiaanse tuinkruiden (tijm, salie, rozemarijn, majoraan)

1 dl olijfolie

peper

Snijd de aubergine in 6 plakken, gebruik de vier middelste. Bestrooi de aubergineplakken aan beide kanten rijkelijk met zout, leg ze in een vergiet en laat ze 15 minuten zweten. Spoel ze dan schoon onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de courgette in 4 plakken. Halveer de puntpaprika en verwijder steel en zaadlijsten. Halveer de beide helften. Hak de knoflookteen fijn. Pluk het blad van de kruiden en snijd het fijn. Meng de olijfolie met de knoflook, de kruiden en peper naar smaak.

Pittige tzatziki

1/2 komkommer

3 takjes verse munt

3 takjes verse dille

200 gram zure room

1/2 dl olijfolie

1 dikke teen knoflook

versgemalen gemengde peper

versgemalen gedroogde rode peper

1 theelepel gemalen korianderzaad

1 theelepel gemalen shoarmakruiden

zout

Was de komkommer en rasp de komkommer boven een zeef op een grove rasp. Laat de geraspte komkommer 15 minuten uitlekken, druk af en toe met een lepel extra vocht er uit. Pluk de muntblaadjes af en snijd ze, met de takjes dille, fijn. Meng de zure room met olijfolie, knoflook uit de pers, verse kruiden en komkommer en breng de tzatziki pittig op smaak met peper, rode peper, korianderzaad, shoarmakruiden en zout.

Geroosterde kalfsentrecotes met tonijnmayonaise

Kalfsentrecotes van de barbecue met tonijnmayonaise

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 blikje tonijn op olijfolie

1 toef verse peterselie

1 dl mayonaise

citroensap

zout, peper, cayennepeper

4 kalfsentrecotes

dressing, zie hierboven

1/2 Turks brood

tapenade

Giet de olie van de tonijn (en bewaar deze). Hak met de staafmixer de tonijn met de peterselie en de mayonaise tot een saus. Breng de tonijnmayonaise op smaak met citroensap, zout, peper en cayennepeper. Bestrijk de kalfsentrecotes met de knoflooktijmdressing. Snijd het brood in dikke halve sneetjes en besprenkel ze met olijfolie.

Het roosteren

Kwast de aubergine en courgetteplakken aan beide kanten in met de kruidenolie. Leg een fijnmazig rooster op het barbecuerooster en schik hierop de groentes, de paprikastukken met de velkant naar boven. Rooster de groentes aan beide kanten 4-6 minuten. Bestrijk de paprikastukken na het keren met de gekruide olie. Leg ze op een schaal, ze mogen wat afkoelen.

Rooster nu de kalfsentrecotes. Snijd 2 kruidenfocaccia¿s (uit de broodkoelvitrine van Albert Heijn) doormidden en rooster ze naast de entrecotes aan beide kanten warm en gaar in een paar minuutjes.

En schenk er een koel glas rosé bij.

Bronvermelding

Bron onbekend 18 mei. 2007, 15:59

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.