Avatar

Eigen recept van... Joke Kanis

Marokkaanse lamsstoofpot

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 16 mei. 2005, 14:03 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram magere lamslappen (van de bout)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke wortel
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 flinke ui
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram rijst (geen snelkook)
  • 6 dl groentebouillon of kippenbouillon (blokje)
  • zout en versgemalen peper
  • 250 gram diepvriesdoperwtjes

Bereiden

Snij het vlees in blokjes van ca. 2 x 2 cm. Doe de kruiden in een kom en roer er de twee eetlepels olijfolie door. Schep er de blokjes lamsvlees door en wrijf het kruidenmengsel met de hand goed in het vlees. Snij de wortel in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui grof.

Verhit een scheut olie in een grote pan en bak de blokjes vlees omscheppend rondom aan. Schep het vlees uit de pan. Laat de wortel, de bleekselderij en de ui in het braadvet bakken tot de ui begint te kleuren. Pers er de knoflook bij. Schep er de rijst door en laat kort meebakken. Voeg het vlees en de bouillon toe, bestrooi met wat zout en peper, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan koken tot de rijst gaar is.Controleer tussentijds of er een extra scheut kokend water moet worden toegevoegd. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwtjes toe. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.