Avatar

Eigen recept van... Joke Kanis

Pittige bruine bonensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 14 apr. 2008, 16:06 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 rode peper, schoongemaakt en gehakt
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 750 gram bruine bonen
  • 1/2 laurierblaadje
  • 1 snuf kruidnagel, gemalen
  • 1 liter bouillon (blokjes)
  • 250 gram rundergehakt
  • zout, peper, zoete ketjap
  • 3 eetlepels boter

Materialen

  • grote soeppan, koekenpan

Bereiden

In 2 eetlepels boter, ui, rode peper, rode paprika en prei fruiten. De helft van de bruine bonen pureren. De puree met de rest van de bonen, laurierblad, kruidnagel en bouillon aan de kook brengen. De soep in een halfgesloten pan ca. 20 minuten laten sudderen tot de groenten zacht zijn. Eventueel vocht toevoegen. Ondertussen in 1 eetlepel boter rundergehakt rul en bruin bakken, op smaak brengen met zout en peper. Het gehakt toevoegen aan de soep en alles op smaak brengen met zout, peper en zoete ketjap.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.