Avatar

Eigen recept van... Vivian Schobben

Franse salade

Salades, Voorgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 10 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:43 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 150 gr gare koude sperziebonen
  • 1 (rode)ui
  • 1 koude gekookte aardappel
  • 100 gr tonijn uit blik
  • 6 olijven
  • 2 el citroensap
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper

Materialen

  • borden of schaal, snijplank, scherp mes, kommetje

Bereiden

Verdeel de sla over twee bordjes. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in partjes. Pel de ui en snij deze in dunne ringen. Snij de aardappel in blokjes. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, (olijf)olie, mosterd, peper en zout. Rangschil de tomaten, boontjes, aardappel, tonijn en olijven op de sla en sprenkel de dressing erover. Lekker met stokbrood!

Of schep als lunchgerecht de ingrediƫnten voorzichtig in een schaal doorelkaar en vul 4 opengesneden pitabroodjes met de salade.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.