Avatar

Eigen recept van... Laura Mooibroek

Broeder (Klont)

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 03 jul. 2007, 20:27 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 Eieren
  • 1 kg Bloem
  • 80 gram Gist
  • 100 gram Rozijnen
  • 100 gram Krenten
  • 1 mespunt Zout
  • 1 eetlepel Suiker
  • 4 dl Melk

Materialen

  • Katoenen zak +/- 33 x 33 cm

Bereiden

Bloem in de pan, kuiltje maken en daarin doe je de krenten en rozijnen, eieren en gist (dit eerst oplossen in lauwe melk) dit en de rest van de melk bij de bloem doen en roeren tot een samenhangend deeg.

Dit alles in een katoenen zak doen en dichtbinden met een draad.

De zak in een pan op een treefje zetten met een bodem water of in een rijstkoker.

Dit alles +/- 2½ - 3 uur koken.

Eten met gesmolten boter en bruine basterdsuiker.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.