Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Aspergeroomsoep van Laurence, lid van de Culinaire Orde van de Sint-Jacobsmossel' (Belgisch)

Soepen, Voorgerecht, 20 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 20 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 09 apr. 2019, 21:14 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g verse asperges en ......

Bereiden

400 g verse asperges

1 l kippen of groentebouillon

peper en zout

1 eetl boter

1 fijn geraspte slalot

30 g bloem

0,5 dl room

1 preitje in stukken

1 eetl fijngehakte peterselie

2 eetl fijngehakte kervel

-

Leg de asperges plat neer en schil ze met een dunschiller van onder de kop naar beneden. Begin 1 cm onder het kopje. Snijd de kopjes op 2 cm af en houd die apart. Snijd de onderste harde gedeelten van de asperges af. Snijd de rest in stukken.

Kook de aspergestukken en het preitje in de bouillon gaar in ongeveer 12 minuten.

-

Pureer dat alles met een staafmixer of wrijf ze door een zeef.

Giet een beetje bouillon in een pan en kook de aspergekoppen ongeveer 5 minuten. Houd ze apart.

-

Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot glazig, voeg dan de bloem toe. Laat even 2 minuutjes zachtjes sudderen. Giet de bouillon en het asperges-preimengsel erbij, breng dat al roerend aan de kook. Voeg de aspergepunten toe.

-

Maak de soep af met de room, een snufje nootmuskaat, peper en zout, peterselie, kervel.

Bronvermelding

lees boven

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.