Avatar

Eigen recept van... Harman Hoetink

Venkel-courgettesoep

Soepen, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Anders

Laatst aangepast: 09 jun. 2007, 19:51 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 knol venkel
  • 1 st courgette
  • 1 st bouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • 125 gr crème fraîche
  • 2 el peterselie (vers)
  • 1 el mosterd

Materialen

  • wokpan, (steel)pan, blender

Bereiden

Breng ruim water aan de kook met het bouillonblokje in de (steel)pan. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de venkel in kleine stukjes.

Roerbak de courgetteblokjes en kruid ze met de knoflook (uitgeperst of evt. in poedervorm) en (vierseizoenen)peper. Bak ze tot ze zachter en iets glazig worden (ongeveer 10 minuten). Doe tegelijk de venkel in het kokende water en kook hem ongeveer 10 minuten, tot de stukjes min of meer (maar niet té) zacht zijn.

Doe de courgette en de venkel (bewaar het kooknat!) in de blender met zeker 2 pollepels van het kooknat van de venkel. Meng dit goed. Voeg de crème fraîche, peterselie (slechts 1 el als je gedroogde peterselie gebruikt) en mosterd toe en meng het geheel weer. Voeg naar believen nog kooknat toe om de gewenste dikte te bereiken, en evt. meer mosterd, naar smaak.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.