Avatar

Eigen recept van... Ann Blomme

Asperge-crèmesoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Anders

Laatst aangepast: 07 mei. 2005, 16:23 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 pakjes asperge-crème (Knorr)
  • 2 liter bouillon (van 2 kipbouillonblokjes)
  • 50 gram boter of margarine
  • 3 el bloem
  • 1 eidooier
  • 1 blikje asperges (1/2 liter)
  • 100 ml room
  • 1/2 bussel fijngehakte peterselie

Bereiden

Doe 2 liter water in een kookpot en voeg er de bouillonblokjes aan toe. Warm op tot je bouillon hebt. Neem een andere kookpot en doe er de margarine en de bloem in, peper&zout toevoegen. Met een houten lepel omroeren en er de pakjes asperge-crème bijdoen. Voeg nu geleidelijk aan de bouillon toe onder voortdurend omroeren tot de gewenste dikte. Neem de asperges uit blik, spoel ze af en snijdt ze in stukjes (ongeveer 4 cm lengte). Voeg ze bij de soep en laat even meekoken. Voeg voor het opdienen de met room losgeklopte eidooier bij en roer om. Niet meer laten koken ! Voeg er als laatste de fijngehakte peterselie bij.

Bronvermelding

Eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.