Avatar

Eigen recept van... Márti Bujdosó

Asperge-ovenschotel met geitenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 09 mei. 2005, 15:37 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo asperges, geschild
  • 1 schaaltje quorn gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 eieren, geklutst
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 theel basilicum in olie
  • 1 ons zache geitekaas (bv. Bettine Blanc)
  • olie om te fruiten
  • 1 rode paprika
  • 6 stuks gedroogde tomaat
  • snuf zout
  • peper uit de molen

Materialen

  • rechthoekige ovenschaal oven

Bereiden

Kook de geschilde asperges in 10-15 min. gaar (afhankelijk van de dikte). Oven op 175 graden voorverwarmen.

Snipper de rode paprika en bak deze in een eetlepel olie. Voeg de in reepjes gesneden tomaat er van het vuur af bij.

Bak de quorn snel, samen met de geperste knoflook. Van het vuur af de tomatenpuree erbij voegen, zout en peper.

Vet een ovenschaal in. Maak een laag van het quornmengsel onderin. Leg hier de asperges overheen. Klop de eieren met de room en de basilicum en schenk dit uit over de asperges.

De geitenkaas in stukjes erover uitspreiden.

De paprika en tomaat erover verdelen.

Ongeveer 20 minuten in de oven gratineren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.