Avatar

Eigen recept van... Vivian Schobben

Hollandse biefstuk met sjalotjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:43 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 sjalotjes
  • 40 gr boter
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl (verse) tijmblaadjes
  • 1 dl tomatensap
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 biefstukken a 100 gr
  • VOOR 4 PERSONEN, NEEM CA. 1 DL TOMARTENSAP EN
  • VERDUBBEL DE OVERIGE HOEVEELHEDEN

Materialen

  • koekepan, snijplank, scherp mes, steelpan

Bereiden

Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Smelt de helft van de boter in een steelpan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig. Strooi de suiker erover en voeg de tijm en het tomatensap toe. Kook het geheel op matig hoog vuur in ca. 5 minuten in tot de sjalotjes alleen nog worden omhuld door een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de biefstukjes op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de biefstukken op twee borden en schep de sjalotjes ernaast.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.