Avatar

Eigen recept van... Hennie Visser

Oosterse bruine bonensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 25 nov. 2004, 16:05 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 grt speklappen
  • 1 blik bruine bonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blok boemboe bali 13
  • 2 stuks uien
  • 1 st. paprika
  • 1 st dikke prei
  • 1 tl sambal
  • 3 el ketjap

Bereiden

Snij het vlees in dobbelsteentjes. Zet het op in ruim 1/2 liter water met het blok boemboe bali. Snipper een ui, een teentje knoflook en snij de paprika in reepjes en de prei in dikke ringen. Voeg dit alles toe aan de soep en laat dit ca 30 min. zachtjes koken.

Pureer de bonen uit het blik. Hak bladselderie fijn, en voeg de bonenpuree en de selderie toe aan de soep. Snij de overgebleven ui in ringen en snipper de knoflook. Fruit ze in een el boter glazig. Voeg de sambal toe en laat alles zachtjes bruin bakken. Roer de ui-massa met 3 el ketjap door de soep. Lekker met stokbrood.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.