Avatar

Eigen recept van... Anne Baas

Hapjes met vis

Anders, Hapje, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 04 mei. 2005, 14:39 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • vis

Bereiden

☻Witlofschuitje met zalm

60 gram gerookte zalm

8 kleine blaadjes witlof

1 eetlepel olijfolie

1 scheutje vers citroensap

zout en peper

Bereiding:

Leg in ieder blaadje witlof een stukje zalm. Gul beleggen, anders overheerst de bittere smaak van de witlof.

Roer olie, citroensap, zout en peper in een schaaltje door elkaar en schenk het druppelsgewijs over de witlof.

Direct opdienen.

☻Zalmrolletjes

1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook en fijne kruiden

100 gram panklare verse spinazie of diepvriesspinazie in blaadjes

8 plakken dunne verse zalmfilet van 50 gram

25 gram boter

een halve uitgeperste citroen

Bereiding:

Pureer de spinazie in een blender of keukenmachine en meng er 2-3 eetlepels Boursin Cuisine door.

Spreid de plakken zalm uit en wrijf ze in met wat zout en peper.

Strijk het spinaziemengsel erover uit en rol de plakken zalm stevig op.

Zet ze vast met een cocktailprikker.

Verwarm de boter in een koekenpan en leg de zalmrolletjes erin.

Roer de rest van de Boursin Cuisine door het bakvet en smoor de zalmrolletjes in 4-6 minuten zachtjes gaar, keer ze regelmatig.

☻Mosselbakjes

1 kg mosselen,

glas droge witte wijn,

mini-bladerdeegpasteitjes,

100 g boter,

bosje dille,

busseltje bieslook,

50 g geraspte gruyère

Bereiding:

Voor 20-25 hapjes 1 Kook de mosselen met de wijn in 8 minuten open op een hoog vuur.

Laat ze afkoelen en haal ze uit de schelpen Vul er de pasteitjes mee.

Hak de gewassen en gedroogde kruiden en roer ze door de boter.

Doe er telkens 1/2 theelepel van in elk pasteitje, bestrooi met geraspte kaas en gratineer ze 5 minuten onder de hete gril.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.