Avatar

Eigen recept van... Sonja Sanders

Kipfiltet gevuld met gerookte zalm en een room/bieslooksausje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 20 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 18 mei. 2006, 16:17 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 halve Kipfilets
  • 100 gram getookte zalm
  • peper/vers
  • zout
  • 50 gram boter in klontjes
  • 50 gram boter om in te bakken
  • 2 a 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 a 2 dl witte droge wijn
  • 1 a 2 dl kippenbouillon van blokjes gemaakt
  • 250 ml slagroom
  • 2 bosjes verse bieslook
  • cocktailprikkers
  • aluminiumfolie

Bereiden

Dit gerecht is lekker met Tagliatelle/of gebakken aardappeltjes en brocolli/of peultjes.

Bouillon van te voren maken van kippenbouillonblokjes.

Druk de kipfilets een beetje plat en snij een opening in elke filet.. aan de bovenkant. Zout en peper erop strooien, niet te veel. Zowel in de binnenkant als buitenkant.

Druk de zalm in de opening van de filets en maak ze dicht met cocktailprikkers. 50 gram boter in de pan en de filets in ca 15-20 min bakken.. niet te hard. Daarna warmhouden in aluminiumfolie.

Voeg de sjalotjes toe aan de overgebleven boter (misschien extra boter erbij) en fruit ze ca 5 min. Dan de witte wijn en bouillon erbij en op een hoog vuur in laten koken. Dan de slagroom toevoegen en weer in laten koken. Je merkt vanzelf wel wanneer het sausje dik genoeg is. Als het prutje is ingekookt, pit lager zetten, bieslook erdoor knippen en de klontjes boter 1 voor 1 door de saus kloppen. Zo nodig wat extra peper toevoegen maar proef eerst aan de saus. (HOEFT NIET WANT DE ZALM IS AL ZOUT GENOEG)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.