Avatar

Eigen recept van... Anja van Amstel Schipper

Gegratineerd Vis/garnalenschoteltje

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands

Laatst aangepast: 26 nov. 2004, 10:43 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 zoz zoz

Bereiden

Gegratineerd Vis/garnalenschoteltje:

Hoofdgerecht voor 2 personen

500 gram aardappelen

zout

visbouillontablet

4 a 5 eetlepels melk

50 gr. Boter

versgemalen witte peper

1moot zalm a 175 gr.

1 moot kabeljauw a 175 gr.

1,5 dl droge witte wijn

1 eetlepel fijngehakte dille

100 gr gepelde garnalen

1,5 eetl bloem

4 eetlepels slagroom

3 eetlepels geraspte belegen goudse kaas

2 toefjes dille voor de garnering

Schil en was de aardappelen. Kook de aardappelen en water en zout in 20 min gaar. Giet de aardappelen af en prak ze met een pureestamper fijn. Voeg de melk en 25 gr van de boter toe en maak er een glad en stevig puree van. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Doe de puree over in een spuitzak met een kartelmondje en spuit aan de rand van een overschotel een mooie rand puree.

Verwijder het vel en de graten van de zalm en kabeljauw en snijd de vis in stukjes van 2,5 cm. Bestrooi de vis met zout en peper. Doe de vis samen met de wijn, 1,5 dl water en de fijngehakte dille in een kleine pan. Breng het aan de kook en laat de via zonder deksel zachtjes in ca 4 min. tegen de kook net aan gaar worden. Schep de vis met een schuimspaan uit de pan en verdeel de stukjes samen met de garnalen in het midden van de aadappelpuree rand.

Kook het kookvocht tot er nog ca 2 dl over is. Laat de rest van de boter in een steelpan smelten roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerende 1 min zachtjes pruttelen.

Schenk al roerende het kookvocht er scheutje voor scheutje bij en laat de saus al roerende 1 a 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel de saus over de vis en de garnalen. Strooi de geraspte kaas erover.

Bak de schotel in een voorverwarmde oven (200 C) in ca 30 min lichtbruin en door en door heet.

Garneer de schotel met dille.

Smakelijk eten.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.