Avatar

Eigen recept van... Jeroen Meetsma

Erwtensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 240 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 10 nov. 2004, 21:00 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram spliterwten
  • 1 stuk rookspek
  • 500 gram schouderkarbonade
  • 1 knolselderij
  • 2 preien
  • 1 winterpeen
  • 1 bos selderij
  • 1 slagersrookworst
  • peper
  • zout
  • Fries roggebrood

Materialen

  • Een ruime soeppan.

Bereiden

Spoel de spliterwten uit in een zeef onder de kraan.

Laat de spliterwten minimaal 1 uur in 4 liter water in de pan weken.

Voeg het spek en de schouderkarbonade toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Roer af en toe de erwten van de bodem los.

Haal na een uur of anderhalf de karbonades uit de soep, verwijder de botjes en voeg het vlees, gesneden, weer bij de soep.

Doe nu ook de knolselderij, in dobbelsteentjes, erbij. Snij de prei en de winterpeen in blokjes en hak de selderij in stukjes en voeg dit bij de soep.

Doe ruim voordat de soep klaar is de rookworst erbij, zodat ook deze zijn smaak kan afgeven.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer de soep met roggebrood en spek. (Ik ben zelf dol op de plakjes van het meegekookte stuk rookspek.)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.