Avatar

Eigen recept van... Yvonne Oude Engberink

Geschetzeltes (Reepjes kalfsvlees in roomsaus)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Anders

Laatst aangepast: 30 apr. 2005, 16:32 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st Ui
  • 750 gr Kalfsfricandeau
  • 50 gr Boter
  • 100 ml Droge witte wijn
  • 125 ml Slagroom
  • Zout en versgemalen peper

Bereiden

Snipper de gepelde ui. Snijd het vlees tegen de draag in in dunnen plakjes

Verhit de boter in de pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de plakjes vlees toe en roer ui en vlees door elkaar. Giet de wijn en de slagroom in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vlees ongeveer 1 minuut zachtjes stoven. Het vlees dient rosé van kleur te zijn. Bestrooi het gerecht met zout en peper en dien meteen op.

Bij dit gerecht wordt traditioneel rösti gegeten. Eet er als groente bijvoorbeeld sperziebonen bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.