Luchtige Pasoapudding

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Anders

Laatst aangepast: 29 apr. 2005, 17:01 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 ml Passoa
  • 50 ml vanillivla of slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 el extra Passoa
  • 1 ei
  • 3 gesplitste eieren
  • 30 g boter
  • 1 snufje zout
  • boter voor invetten
  • water

Materialen

  • Bain-marie pan (of twee in elkaar passende pannen) aluminiumfolie 1 ovenbestendige puddingvorm met deksel (of schaal met goed passend bord) 1grote ovenschaal (moet puddingvorm ruim in passen)

Bereiden

Vermeng de 200 ml Passoa met de vla en de suiker. Verwarm langzaam au-bain-marie. Klop het hele ei, met de drie eidooiers en de extra Passoa goed los en licht schuimig. Voeg door een zeef aan het Passoamengsel toe. Gedurende 10 minuten langzaam roerend verwarmen, het wordt een dikke vla. Van het vuur af de boter er onder af en toe roeren in laten smelten. Ondertussen de oven voorverwarmen en de eiwitten half stijf slaan. Het zout er bij doen en de eiwitten helemaal stijfslaan. Eerst 1/3 van de eiwitten door de vla mengen, dan de rest.

De puddingvorm invetten, de vla er in gieten en losjes afdekken met aluminiumfolie. De ovenschaal met heet water vullen, zo dat de puddingvorm voor maximaal 2/3 onder staat. De oven instellen op 170 graden en de puddingvorm in de ovenschaal ongeveer drie kwartier verhitten, de laatste 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Minimaal een kwartier af laten koelen of af laten koelen en minimaal een uur in de koelkast zetten. Serveren met rood fruit, geraspte kokos, gehakte amandelen of een sausje van Passoa en rode jam.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.