Avatar

Eigen recept van... Ton van der Smit

Geglaceerde bospeen

Anders, Bijgerecht, 20 personen, Slank, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 29 apr. 2005, 15:07 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • bospeen
  • klontje boter
  • schepje suiker
  • scheutje sinaasappelsap

Bereiden

Van een beetje boter met suiker gaan bospeentjes mooi glimmen ! Bovendien verstrekt het de van nature zoete smaak.

Glaceren noemen koks dat foefje en het is heel eenvoudig.

Kook of stoom in stukken gesneden bospeen.

Smelt een klntje boter in een pan met een dikke bodem, roer er een schepje suiker door en een scheut sinaasappelsap.

Leg de bospeen erin en laat het voscht verdampen, zodat de saus mooi rond de peen blijft plakken.

Schud de pan regelmatig even om.

(allerhande 3-2005 !)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.