Mediterrane kip met olijven en feta
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Mediterraan
Laatst aangepast: 13 mei. 2007, 19:14 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 4 kipfilets, in de lengte gehalveerd
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 rode peper, fijngehakt
- 400 ml tomatenpassata
- 1 el kappertjes, afgespoeld
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 1 el gehakte bladpeterselie
- 100 g feta, verkruimeld
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de olie op hoog vuur.
Bestrooi de kip met zout en peper en bak in 1-2 minuten aan elke kant bruin.
Leg de kip op de bakplaat, zet 5 minuten in de oven.
Verlaag het vuur tot middelhoog en bak de knoflook en rode peper 1 minuut.
Voeg de passata toe en bak 3-4 minuten.
Roer de kappertjes, olijven en peterselie erdoor, breng op smaak met zout en peper en bak nog 1 minuut.
Leg voor het serveren op elk bord een stuk kipfilet, verdeel er wat feta over en leg er nog een stuk kip op.
Lepel de saus erover, bestrooi met de rest van de feta en serveer met gestoomde groenten.
Bronvermelding
Bron onbekend