Avatar

Eigen recept van... Frans de Groot

Bami (Surinaams)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 07 apr. 2009, 00:02 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde garnalen
  • 500 gram spaghetti
  • 4 plakjes laos van 1 cm
  • zout
  • 4 1/2 el zonnebloemolie
  • 300 gram nassivlees
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst of 4 tl knoflookpasta
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl trassi
  • 1 mespunt kentjoer (Surinaams kruid)
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 2 bouillonblokjes
  • 100 gram gesneden prei
  • 1 bosje of doosje bladselderij
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 2 tl sambal

Bereiden

Leg de gedroogde garnalen in ruim lauwwarm water en laat 30 minuten weken. Breng ruim water aan de kook met zout, en de plakjes laos en enkele druppels olie. Als het water kookt de mie of spaghetti toevoegen en omscheppen. Zodra de spaghetti gaar is het water afgieten en in een vergiet doen en onder de koude kraan houden zodat de mie volkomen koud wordt. De laos verwijderen. 4 el olie in de pan doen en bak het vlees aan, dan de gesnipperde ui en knoflook, kentjoer en de trassi erbij doen, flink omscheppen en 1 minuut aanbakken. Als alles al wat doorbakken is geweekte garnalen, de verkruimelde bouillonblokjes, prei, ketjap en sojasaus toevoegen en goed vermengen en dan de spaghetti erbij doen. Goed omscheppen. Eventueel meer bouillonblokjes, ketjap of sojasaus, zout en peper toevoegen. De selderij in hele fijne stukjes snijden en de helft over de bami strooien. Het geheel nog even laten bakken. Verhit ondertussen in een koekenpan met antibaklaag 1 el olie. Klop de eieren los met de andere helft van de selderij, mespuntje zout, en sambal los en bak die omelet. Snijd hem in dunne reepjes en strooi over de bami.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.