Avatar

Eigen recept van... Señor Coliflor

Tortilla español (Spaanse tortilla)

Anders, Hapje, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Spaans

Laatst aangepast: 18 okt. 2008, 20:45 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 aardappels, vastkokend
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • zout

Materialen

  • Magnetron met crisp-functie (koekenpan kan ook)

Bereiden

Klop de eieren met een garde. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van een halve cm dikte. Snij de ui in dunne ringen. Doe de olijfolie in de crispschaal. Voeg de ui en de aardappelplakjes toe, roer het goed door elkaar zodat alle plakjes met een olielaagje zijn bedekt. Laat het ca. 6 minuten op de crispstand bakken. Pas op, de aardappel mag niet bruin worden, maar moet wel net gaar zijn. (in koekenpan kan ook, maar wel oppassen dat het niet gaat plakken of aanbakken)

Doe het aardappel-ui mengsel bij de rauwe eieren, en roer het goed door elkaar. De aardappelen moeten door de eieren bedekt zijn. Laat het ca. 10 minuten rusten.

Verhit nog wat olijfolie in een koekenpan met anti-aanbak laag, zorg dat de olie goed heet wordt. Voeg het ei-aardappelmengsel toe en bak het op middelhoog vuur ca. 4 minuten. Let op dat de onderkant niet te bruin wordt.

Leg een bord op de kop in de pan en keer de pan voorzichtig om. Laat nu de andere kant van de tortilla voorzichtig in de hete pan glijden. Bak het een paar minuten.

Herhaal het omdraaien een paar keer, maar nu met een lager vuur. Hoe vaker de tortilla gedraaid wordt, hoe mooier en vaster de vorm. Laat het tenslotte afkoelen en eet het koud of lauwwarm.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.