Avatar

Eigen recept van... Vivian Schobben

Asperge-hamtaartje

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 26 apr. 2005, 21:32 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • 8 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 100 gr gegrilde achterham
  • 4 eieren
  • 1 potje blue band finesse voor koken
  • 4 el fijngehakte dille
  • 150 gr geraspte kaas
  • peper en zout

Materialen

  • kookpan, 4 taartvormpjes of eenpersoonsovenvormpjes, snijplank, scherp mes, kom

Bereiden

Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Kook ze in ca. 20 minuten gaar en laat ze goed uitlekken. Bekleed 4 eenpersoonsovenvormpjes met het bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Snijd de ham in blokjes. Klop de eieren los met de room en de dille en wat peper en zout naar smaak. Roer er als laatste de kaas door.

Houd 8 asperges apart en snijd de rest in stukjes. Verdeel de aspergestukjes en de hamblokjes over de taartbodempjes. Schenk het eimengsel erover.

Bak de taartjes 30 a 35 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven. Serveer ze warm of afgekoeld.

Garneer de borden met wat lollo rosso en de achtergehouden asperges.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.