Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Dessert: Stroopwafel soufflé

Anders, Nagerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 25 mrt. 2009, 13:36 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stuks stroopwafels(1/2 p.p.)in fijne blokjes
  • 100 gram suiker
  • 6 stuks eiwitten
  • 125 gram banketbakkersroom kant en klaar

Materialen

  • souflébakjeoven

Bereiden

Ingrediënten : voor 6 souffléetjes

Materiaal:

Soufflé-bakjes ingevet met boter en bestrooid met suiker.

Een hete oven ( 190graden celcius)

Werkwijze:

Klop de eiwitten stijf en voeg halverwege het kloppen de suiker toe. Roer de banketbakkersroom los met de blokjes stroopwafel.

Meng het eiwit en banketbakkersroom luchtig totdat het goed vermengd is.

Vul de soufflé- vormpjes op tot de rand.

Bak de soufflées af in 9 minuten op 190 graden celcius.

Kritieke punten:

De randen van de soufflé vorm goed schoonvegen en de oven niet openenen tijdens het bakken!

Direkt serveren met een bolletje ijs.

Eet smakelijk!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.