Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Dessert :Zabaglione met verse aardbeien

Anders, Nagerecht, 6 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 10 mei. 2007, 15:00 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 stuks eigeel
  • 120 ml water
  • 120 gram suiker
  • 200 cl stijfgeklopte slagroom
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 4 eetlepe;ls cognac of GRAND marnier
  • 500 gram verse aardbeien

Bereiden

Bereiding:

Suiker met water koken tot een siroop, wijn en cognac toevoegen. Eigeel met een mixer kloppen tot het bijna wit wordt, daarna de warme siroop er betje bij beetje doorheen kloppen. Dit mengsel au bain-marie verwarmen en nog dikker kloppen tot een lobbige massa.. Als het dik is, in een kom vol met ijswater zetten om snel te koelen en verder kloppen tot het koud wordt. Zachtjes de slagroom erdoorheen scheppen en de zabaglione tot slot op de aardbeien schenken/lepelen. Eet smakelijk !

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.