Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Sigara Böregi (Filodeeg met schapenkaas)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 02 mei. 2007, 20:40 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje filodeeg of speciaal börekdeeg YUFKA
  • 1 stuks ui
  • 2 takjes peterselie
  • 1/2 takje mint
  • 200 gram schapekaas
  • 1 stuks ei
  • 1/4 liter olijfolie of arachideolie

Bereiden

NB. Dit recept kan ook met feta, gehakt of een eigen mix.

Bereiding:

Snij de ui, peterselie en mint zo fijn mogelijk, maak een mix met de schapenkaas in een schaal.

Maak van de filodeeg croissant driehoekjes van 15/25 cm.

Kluts het ei op een plat bord.

Leg de driehoekjes op het werkblad naast elkaar met de brede kant naar je zelf toe.

Op elk plakje deeg met een lepel wat kaasmix leggen, tot de helft rollen als een sigaar, daarna door het geklutste ei halen en verder afrollen.

Neem een koekenpan, verhit de olie en frituur de rolletjes goudbruin.

Laat ze op een stuk keukenpapier even uitlekken.

Direct serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.