Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Risotto

Rijst, Bijgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 02 mei. 2007, 20:35 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram porcini paddestoelen (of shii-take en oesterzwamme
  • 1,5 liter vleesbouillon
  • 1 stuks ui (gesnipParmezaanse kaasperd)
  • 350 gram carnaroli rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 1 beetje zout en peper naar smaak

Bereiden

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook. Paddenstoelen schoonmaken en in dunne plakjes snijden.

Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak de ui een paar minuten aan op middelhoog vuur.

Voeg de rijst toe en roerbak deze tot ie goudbruin is.

Giet de bouillon hierbij met één kopje tegelijk.

Laat de rijst sudderen, roer tot de bouillon is opgenomen.

Giet er dan weer wat bouillon bij.

Voeg ook de paddenstoelen toe.

Herhaal het bijschenken van de bouillon tot de rijst gaar is. Zo'n 15 minuten.

In Italië wordt risotto 'al dente' gegeten maar Nederlanders vinden de rijst dan te hard.

Roer tenslotte de kaas, de peterselie, peper en zout door de rijst.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.