Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Kip Tiki Massala

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Indiaas

Laatst aangepast: 02 mei. 2007, 20:29 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 stuks groenepeper(evt zaadjes eruit)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprika/chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderzaden
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 beetje kaneel en/of gemalen kardemom
  • 200 gram joghurt
  • 1of 2 stuks citroen
  • 3 theelepels olie
  • 3 stuks uien
  • 3à4 stuks tomaten of tomatenpuree
  • 1 theelepel knoflookpasta
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel garam massala (zie deel2)
  • 1 theelepel gemalen groene peper

Bereiden

 1 kilo kipfilet

Voor de marinade:

Deel 1:

 4 teentjes knoflook fijnsnijden

 1 theelepel gemberpoeder

 1 groene peper (de zaadjes kun je er eventueel uithalen)

Deze ingrediënten met een beetje water malen in de blender.

Deel 2, de garammassala:

 1 theelepel gemalen komijn

 1 theelepel paprika of chilipoeder

 1 theelepel gemalen korianderzaden

 1 theelepel gemalen kruidnagel

 1 theelepel gemalen zwarte peper

 eventueel ook nog gemalen kaneel en gemalen kardemom

Deel 3:

 200 g yoghurt

 1 of 2 citroenen uitpersen

 3 theelepels olie

Ingrediënten van deel 1, 2 en 3 bij de yoghurt voegen. Goed doorroeren.

De stukje gesneden kipfilet erbij doen en deze marinade zolang mogelijk in de koelkast (4-8 uur) in de kip laten trekken.

Voor de saus:

• 3 uien fijnsnijden.

• 3 à 4 tomaten fijnsnijden (of tomatenpuree)

Eerst de uien licht aanbakken. Dan de tomaten erbij. Dan de volgende kruiden:

• 1 theelepel knoflookpasta

• 1 theelepel gemalen gember

• 1 theelepel garam massala (zie deel 2)

• 1 theelepel gemalen groene peper

Pan met de deksel erop 10 minuten laten staan op laag vuur. Saus roeren en eventueel in de blender pureren.

De gemarineerde kip bakken op hoog vuur. Daarna toevoegen aan de saus. Nog even laten staan en dan serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.