Avatar

Eigen recept van... Vivian Schobben

Abrikozentaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 15 minuten, Bereidingstijd 35 minuten, Anders

Laatst aangepast: 26 apr. 2005, 18:09 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 100 gr gemalen amandelen
  • 16-20 rijpe abrikozen, gehalveerd zonder pit
  • 5-6 el fijne tafelsuiker
  • 100 gr geschaafde amandelen
  • 1 ei, losgeklopt

Materialen

  • deegroller, bakplaat, bakpapier, kom

Bereiden

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een grote dunne lap. Snijd hieruit een deegbodem van 30x15 cm, twee deegrepen van 30x1 cm en twee deegrepen van 15x1 cm. Plak de deegrepen met wat water op de zijkanten van de deegbodem, de lange repen op de lange kant en de korte repen op de zijkanten. Leg de deegbodem op een bakplaat, prik hem met een vork regelmatig in en strooi de gemalen amandelen erop. Verdeel de abrikozen over de deegbodem, de snijkant naar beneden. Strooi er 2-3 el suiker over en de geschaafde amandelen. Snijd uit de rest van het deeg lange dunne repen (0,5-1cm) van 16 cm lang en leg deze kruiselings over de taart. Plak ze met wat water vast aan de deegranden. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Zet de taart even in de koelkast om het deeg goed te koelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de taart in de oven en schakel de oven direct terug naar 180 graden. Bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi de taart uit de oven met nog 2-3 el suiker.

Je kunt ook eventueel abrikozen uit blik gebruiken. Laat in dat geval de suiker achterwege!!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.