Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Melanzane alla Parmigiana

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 35 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 02 mei. 2007, 16:59 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks wortel
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 literblik gepelde tomaten
  • 3 stevige aubergines
  • 1 bol mozzarella
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 handje oregano
  • 1 beetje peterselie (vers)
  • 1 beetje citroensap

Bereiden

Snijd aubergines in plakken van 3cm.dik. Bestrooi ze met wat

(zee) zout en laat dit 20 minuten intrekken. Droog de plakken

af met een stuk keukenpapier. Bak de plakken in olijfolie.

(ongeveer 3 min aan beide kanten)

Maak de tomatensaus: ui, wortel en knoflook bakken in wat

olijfolie gedurende 5 min. op een laag vuur. Voeg gepelde

tomaten, peterselie, zout, peper en gedroogde oregano toe en

wat citroensap. Laat de saus een kwartier zachtjes koken.

Doe helft van de saus in een vuurvaste schaal. Daarna plakjes

aubergine eropleggen dan daaroverheen wat plakjes mozzarella,

weer een laagje aubergine en mozzarella en de resterende saus

erover.

Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175

graden .

Eet smakelijk!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.