Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Focaccia

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 90 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 10 okt. 2017, 08:30 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram verse gist
  • 1 grote theelepel suiker
  • 1 kilo patisseriebloem
  • 1 flinke bos rozemarijn alleen de blaadjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 scheut olijfolie
  • 4 dl warm water
  • 1 beetje grof zeezout of fleur de sel
  • 1 beetje olijfolie extra vergine

Materialen

  • bakplaat oven/bakpapier oven

Bereiden

Bereiding : Los gist met suiker op in een kommetje door het warme water er met een garde door te roeren. Zet dit even op een warme plek om te 'bubbelen'.

Doe bloem, zout, olijfolie en rozemarijn in een mengbeker en kneed met kneedhaak in de machine OF met de hand tot een goede bal/stevig deeg (evt. wat water erbij als het erg droog is).

Dan op een met bloem bestoven aanrecht kneden tot een soepel deeg. Laat het rijzen in een pan met een natte warme theedoek erover op een warme plek gedurende 1,5 uur.

Rol het deeg met een deegroller (of een met bloem bestoven lege fles) Luchtig uitrollen tot een langwerpig brood (niet te plat rollen!) en weer even (op de bakplaat of in een grote bakvorm als u die heeft) laten rijzen met die doek eroverheen. (half uurtje) Dan met een vork (of foccacia-rollertje) gaatjes in de bovenkant prikken, bestrooien met grof zeezout (zuinig...)

Bak het brood in een hete oven (heetste stand, 220°C), ongeveer 20 minuten. Als het donkergoudbruin is uit de oven halen en rijkelijk insmeren met olijfolie, serveren met boter of olijfolie bij antipasti of eet 't gewoon als boterham, heerlijk!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.