Avatar

Eigen recept van... Monique Diederen

Runderstoofpotje

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Bereidingstijd 120 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 02 mei. 2007, 16:29 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1500 gram runderstoofvlees
  • 3 stuks rode uien
  • 0.75 liter bruin bier
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 lepel 5-kruidenpoeder
  • 2 lepels rode vruchtenjam
  • balsamico azijn
  • 4 stuks jeneverbessen

Materialen

  • 1 middelgrote creusetpan

Bereiden

Je bebloemt anderhalf kilo runder-stoofvlees en bakt het met wat zout en peper aan in half olie/half boter. Hierna bak je nog 3 in ringen gesneden rode uien en knal je alles in een middelgrote Creuset. Voeg 0.75 liter bruin bier toe, 2 blaadjes laurier, paar jeneverbessen en een flinke lepel 5-kruidenpoeder (Chinese toko) en laat alles minimaal 2 uur op een zacht vuur stoven. Controleer of het vlees gaar genoeg is, laat de saus nog wat inkoken en breng op smaak met een paar lepels rode vruchtenjam en wat balsamicoazijn.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.