Avatar

Eigen recept van... Hans van Beek

Asperge tompouche met Snoekbaars

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Frans

Laatst aangepast: 27 apr. 2005, 10:55 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Filet Snoekbaars
  • 12 Stuk Asperge AA kwaliteit
  • 25 gram Groene kruiden-peters/seld.
  • 1 zakje Hollandaise saus
  • 250 ml. Droge witte wijn
  • 50 gr. Roomboter
  • 1 Iets Saffraan
  • Peper en zout

Bereiden

Als voorbereiding de asperges goed schillen en het eindstukje er af snijden. Snijd de asperges ook even lang.

Kijk de snoekbaars goed na,ontgraat, indien nodig, de vis met een punt tangetje en haal het vel er af.

De ontgrate snoekbaarsfilet kruiden met wat peper en zout of wat viskruiden.

Pocheer (tegen de kook aan) de filets in de witte wijn en de roomboter, eventueel met wat water aan vullen zodat de vis onder het vocht staat.

Kook de asperges met zout in ruim water ongeveer 15 min tot ze beetgaar zijn, laat ze uitlekken en snijd ze in door midden.

Maak een botersaus of gebruik een pakje Hollandaisesaus en bereid dit volgens de voorschriften, voeg er iets saffraan aan toe en de fijn gehakte groene kruiden, laat even door-trekken.

Leg ondertussen p.p. 3 asperge onderkanten op bord en leg er de visfilet op daarop de asperge punten.

Serveer op de helft van de tompouche de saus en garneer het af met wat van de overgebleven takjes groene kruiden.

Serveer bij dit gerecht in roomboter gestoofde aardappelparten

(zaltskartoffelen)en een gekoeld(niet te koud) glas Elzasser Riesling.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.