Avatar

Eigen recept van... Lene Svenningsen

Andijviestamppot

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 17 okt. 2005, 10:43 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g andijvie (gesneden)
  • 600 - 650 g aardappels (bintjes)
  • scheutje melk
  • zuurkool spekreepjes of magere spekblokjes
  • 1 uitje
  • 1/2 paprika (rood)
  • 1 el olie
  • 1 rookwoorstje (1 pers.)
  • 1 el zout

Materialen

  • Snelkoekpan, wok

Bereiden

Was en schil de aardappels en snij deze in blokjes. Strooi een afgestreken eetlepel zout erop en kook de aardappels in de snelkoekpan.

In een wok het uitje en paprika roerbakken in wat olie. De spekreepjes en de in plakken gesneden rookworst toevoegen en dit op een laag vuur garen. Wanneer alles lekker gaar is, 400g andijvie toevoegen en op hoog vuur meegaren.

De intussen gekookte aardappelen fijnstampen, de groentenmengsel erdoor doen en goed door elkaar roeren.

Voeg de 200g rauwe andijvie toe en indien de aaradappels droog aanvoelen, dan een scheutje melk opwarmen en erdoor doen. Alles wederom goed door elkaar roeren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.